fredag 31 augusti 2007

Flitiga myran....

Här jobbas det för fullt. För närvarande håller jag på med ett antal beställningar. Under tiden vill jag bjuda på två bilder som föreställer några specialbeställningar. Min syster skulle gå på dop för en månad sen och anlitade mig som presenttillverkare. Det blev två lekdressar med lite "krydda".

söndag 26 augusti 2007

Nyheter från Furulid

Så här söt blev gosråttan i sin nya jacka. LillaM fick även ett par matchande byxor. Annars är det inget nytt som händer här. Jo, en liten sak är värd att nämna för alla med spindelfobi. Vårt senaste spinelfynd har slagit nytt rekort. Ca 8 cm.



måndag 20 augusti 2007

Ny höstjacka

Nu är det höst och det är dags att sy lite mysiga höstkläder till mysgossen. Först ut är en jacka. Den är mörkblå på utsidan och limegrön på insidan. Muddarna och insidan av luvan är rödvitrandiga. Jag säger bara en sak: Blått är Flott. Den är vändbar. Jag ville egentligen ha två knappar, men nu har mina tryckknappar tagit slut så det fick bara vara en.

Synd bara att den ser så mörk ut på bild.







Nya husdjur kommer och går

Den här godbiten hittade jag under täcket på myssoffan. Den skinande pengen är en enkrona. Jag brukar inte vara rädd för spindlar, men det här praktfulla exemplaret skrämde mig en aning. Den var håriiiiiiiiiig - bläääääää!

tisdag 14 augusti 2007

Mörkblå 92:a och vila

Nu har jag även sytt en mörkblå lekdress och nu får jag lugna mig lite med dem. Tryckknapparna är slut. Hmmmm jag kan kanske sy harembyor. Mikael behöver nya till hösten och vem vet, det kanske finns andra barn som har samma behov ;-)

Så synd att lekdressen blev så mörk på bild. Den ser nästan svart ut.


måndag 13 augusti 2007

Nya gummistövlar

Dagens skogspromenad förgylldes av M's nya gummistövlar. Mammas sötnos.

Det blev en smultronröd......

Nu är jag klar med en smultronröd och den blev så himlasöt.



söndag 12 augusti 2007

Och det blev en till....

Nu är jag klar med den lejongula och ikväll ska den ut på tradera och vänta på en ny ägare. Imorgon får det kanske bli en grå... eller en röd... eller... Vem vet....

Jag har lite funderingar på att börja sy matchande mössor. Hmmmm, kan det vara något?

Här är den senaste lekdressen: Lejongul strl 74

Mikaels nya lekdress

Nu har M äntligen fått en egen retrobrun lekdress. Han blev så fin den. Lekdressarna är så praktiska och sköna. I dag ska jag nog sy en lejongul med röda muddar och den ska ut på tradera.

fredag 10 augusti 2007

Nya lekdressar på väg.....

Nu har jag äntligen fått sätta nålarna i de nya tygerna. Det har har hunnit bli några stycken.
Här är några av dem på väg till sina nya ägare.

torsdag 2 augusti 2007

Nya maracas och nya kläder

I väntan på velourtygerna passade jag på att sy lite kläder i randig bomullstrikå. Det färdiga resultatet firades med dans och sång till härliga rasseltoner från ett par nya nyckelpigemaracas.